1 лютого 2021 р.

Практичні матеріали щодо захисту дітей від насильства

«Сексуальне насильство — це травма, яка впливає на все подальше життя дитини. За даними Ради Європи, кожна 5-та дитина є жертвою сексуального насильства. Але такі випадки часто замовчуються. Зазвичай дорослі не говорять з дитиною на цю тему, дитина не знає, куди звернутися за допомогою. І часто вона залишається сам на сам зі своєю проблемою. Інколи вчитель — це саме та людина, яка може помітити насильство та врятувати дитину», — наголошують організатори Міжнародної благодійної організації «Служба порятунку дітей».

Дана організація розробила урок для учнів 5-9 класів щодо захисту дітей від насильства «Особиста цінність та безпека», його можна вільно завантажити в мережі, адже ці матеріали є у відкритому доступі за посиланням

У цих матеріалах йдеться про те, як сформувати в учнів поняття цінності їхнього життя, ознайомити учнів з поняттям особистих кордонів, навчити учнів розрізняти небезпечні життєві ситуації та навчити їх застосовувати правила безпеки з метою захисту їхнього життя.

«Служба порятунку дітей» зараз працює над створенням уроку для молодших школярів, проте мультфільм щодо того, як поводити себе з незнайомцями для дошкільнят і дітей молодшого шкільного віку, вже можна використовувати в розмові з дітьми:


Переглянути запис трансляції вебінару щодо захисту дітей від насильства «Особиста цінність та безпека» можна у фейсбук спільноті або за посиланням:

 
Проєкт захисту дітей від сексуального насильства реалізує МБО «Служба порятунку дітей» за ініціативи уповноваженого Президента України з прав дитини. Тому в межах проєкту розроблений інформаційний сайт для батьків та вчителів, де можна знайти більше інформації щодо захисту дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар