20 січня 2021 р.

Психологічна техніка "Гра в каракулі"

Ця техніка дозволяє виявити внутрішні проблеми та конфлікти людини будь-якого віку. Також перевагою «гри в каракулі» є те, що вона не вимагає від клієнта особливих зусиль та захоплює з перших секунд виконання, завдяки чому можна працювати навіть з найбільш впертими підлітками.

«Гра в каракулі» була створена англійським дитячим психіатром Д. Віннікотом. Для виконання цієї техніки потрібно мати лише лист паперу та ручку. Запропонуйте вашому клієнту закрити очі та просто малювати будь-які каракулі, все, що прийде йому на думку. Це можуть бути геометричні фігури, зигзаги та просто переплетений клубок ліній.
Після цього, попросіть клієнта відкрити очі та роздивитися те, що в нього вийшло. Запитайте, що саме він там бачить, чи є на малюнку якісь знайомі образи. Коли клієнт побачить образ, хай чітко обведе його контур. За бажанням до цього образу можна щось додати або заштрихувати його. Через кілька хвилин такої роботи ви будете мати готові образи психологічних проблем клієнта, з якими можна далі працювати.

Немає коментарів:

Дописати коментар