18 травня 2020 р.

Обласна регіональна онлайн семінар-конференція "Інновації в діяльності психологічної служби системи освіти: теорія, методологія, практика"

14 травня 2020 р. відбулась онлайн -регіональна семінар-конференція для працівників психологічної служби на тему  «Інновації в діяльності психологічної служби системи освіти: теорія, методологія, практика».
Захід відкрив заступник директора інституту з науково-педагогічної та виховної роботи  В.С. Мисик, який окреслив сучасні тенденції розвитку освіти, що формують загальне спрямування діяльності психологічної служби Тернопільської області.
У теоретичному модулі в.о.завідувач  НМЦПССР   Коротюк З. М. виступила з питанням роль психологічної служби в сучасних умовах формування та реформування освіти. В своїй доповіді доцент кафедри педагогіки і психології  та інклюзивної освіти ТОКІППО Жизномірська О.Я. окреслила  методологічні засади діяльності психологічної служби в освітньому просторі. Професійну компетентність працівника психологічної служби в освітньому просторі висвітлила методист центру С.Р. Демидась. С.О.Ярмолицька розкрила готовність працівників психологічної служби до інноваційної діяльності – вимога сучасної освіти.
Досвідом роботи ділились у практичному модулі з таких питань: використання Google- Forms в роботі працівників психологічної служби Мерена Н.М., практичний психолог НМЦПССР; психологічний супровід учасників освітнього процесу в умовах реалізації концепції НУШ – Матевощук І.П. та Скидан С.Д.; інноваційні технології в роботі практичного психолога нової української школи з педагогами – Соботяк Н.В.;використання сучасних форм роботи практичного психолога та соціального педагога з учнями  в сучасному освітньому просторі – Гойда О.І. та Заремба Г.І.
Під час дискусійних дебатів учасники активно та творчо обговорювали, обмінювалися досвідом, а також відзначили актуальність і корисність таких зустрічей. За результатами проведення регіональної семінар-конференції планується електронний збірник розробок працівників психологічної служби.


Немає коментарів:

Дописати коментар