21 лютого 2017 р.

Районний семінар практичних психологів та соціальних педагогів "Робота з педагогами щодо усвідомлення причин девіантної поведінки"

17 лютого 2017 року на базі Почапинської ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся районний семінар-практикум для практичних психологів та соціальрних педагогів з проблеми "Робота з педагогами щодо усвідомлення причин девіантної поведінки". На початку семінару в.о.завідувача центру практичної психології та соціальної роботи Тернопільського ОКІППО Коротюк З.М. висвітлила питання профілактики девіантної поведінки та попередження негативних проявів серед неповнолітніх. Із методичними рекомендаціями на допомогу педагогам з виявлення причин та мотивів девіантної поведінки дітей та найпоширенішими помилками  педагогів при спілкуванні з такими дітьми виступила Хотенчан Н.М., методист із психологічної служби ТРМК. Після чого із учасниками заходу соціальним педагогом, практичним психологом Почапинської ЗОШ І-ІІІ ст. Піговською С.А.було проведене тренінгове заняття "Психологічна компетентність вчителів у прийомах роботи з дітьми девіантної поведінки", де педагоги вчились розвивати невербальні способи спілкування, актуалізацію конструктивних способів взаємодії з дітьми, а також моделювали ситуації можливого спілкування з дітьми і способів їх реагування в певних "важких" емоційних станах. Також для учасниками семінару було переглянуто та проаналізовано відеоролик, де висвітлювались можливі типи девіацій та глибинні причини такої поведінки.

1 коментар:

  1. Доброго дня!
    ЩО Ви можите мені скаати про цього психолога? http://popovskyi.com.ua/ Чи Ви раніше були з ним знайомі? Я на данний час пишу про нього статью, потрібно більше інформації!

    ВідповістиВидалити