14 лютого 2017 р.

Смертельний квест: небезпека,яка підстерігає"ВКонтакті" мільйони дітей!!

Як повідомляє уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, лише за минулий рік 148 дітей вчинили суїцид. Про це він написав на своїй Фейсбук-сторінці.
«Часто дитячий суїцид – це спосіб помститися батькам за образу або байдужість», - каже він.
Це справді так, але проблема набагато серйозніша. За допомогою «пошуку» в соцмережі «ВКонтакті» ми нарахували близько 3 млн українських підлітків віком 14-16 років. 
«Прости» – це слова написала на стіні закинутої будівлі 15-річна мешканка Збаражчини, яка першого грудня покінчила життя самогубством. Дитина прийшла вранці до школи, залишила портфель та покинула клас. Через деякий час її повішеною знайшла матір за п’ятсот метрів від помешкання та школи.

Аби підлітки не потрапили в такі групи, у кіберполіції радять батькам приділяти більшу увагу психологічному стану дитини, а також варто проводити наступні дії:
1) Перевіряти шкіряні покриви дитини на наявність пошкоджень та в разі їхнього виявлення, з'ясовувати обставини, за яких вони з'явилися. Особливу увагу звертати на пошкодження різного роду в формі кита.
2) Перевіряти акаунти дитини в соціальних мережах, та групи до яких входить акаунт. Перевіряти вміст спілкування в приватних чатах.
3) Звертати увагу на коло спілкування дитини.
4) Намагатися зайняти вільний час дитини спортивними або культурними секціями.
5) Обов'язково контролювати те, які фото й та відеофайли є в гаджетах дитини.
6) Встановлювати функцію "батьківський контроль" на всіх гаджетах дитини.

"Сьогодні Департаментом кіберполіції була виявлена одна з таких груп, до якої входить 209 користувачів з України. При цьому слід наголосити, що такі групи щодня блокуються адміністрацією соцмереж за зверненнями правоохоронних органів або їхніх користувачів", - зазначають у кіберполіції.

Отже,велике прохання УСІХ педагогічних працівників приділити увагу діяльності дітей у соцмережах і провести відповідну роботу із батьками!!


Немає коментарів:

Дописати коментар