5 жовтня 2016 р.

Вебінар для практичних психологів та соціальних педагогів "Як працювати з дітьми, які не хочуть вчитися"

Проблеми,пов'язані зі школою, неминучі практично для кожної сім'ї. Однією із найболючіших і актуальних є небажання дітей вчитися. Невивчені уроки, погані оцінки, невдоволення вчителів, постійний жорсткий контроль...і як результат усього цього - нервовий зрив у школяра та його батьків.
Усім рідним незрозуміло ЯК так сталося? У три роки дитина сама по карткам та кубикам вивчила всі букви, знає всі кольори, пори року, вміє рахувати. Вірші може годину поспіль читати без зупинки. У спеціальну школу вступила без підготовки. Письмовий тур пройшла на "ура", і в усному турі складні питання були, але вчителька, яка приймала, тільки захоплено вигукувала: "Яка здібна дитина! Як все чудово знає!". А в 5-6 класі вже не хоче вчитися. І на питання, що ж відбувається, відповідає: "Нудно!".
Батьки приходять у відчай не уявляючи що робити: дитина не хоче ні читати, ні виконувати домашні завдання і взагалі в школу ходити не хоче. 
Насправді дуже часто рішення цієї проблеми лежить на поверхні і вимагає лише об'єктивної оцінки з боку батьків. І для початку їм слід з'ясувати чому дитина не хоче вчитися.

Пропоную переглянути цікаве відео-інтерв'ю із психологом вищої категорії щодо проблеми небажання дітей отримувати знання:




Ну і на завершення, як завжди, Ваші відгуки про вебінар та корисність отриманої інформації із цієї актуальної у всі часи проблеми:

Немає коментарів:

Дописати коментар